‭‮
עברית   English

מעבר להצהרת הנגישות
אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להזהר משתיה מופרזת דלג לתוכן העמוד(מקש קיצור 1) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 2) דלג לצור קשר(מקש קיצור 3) דלג לנגישות באתר טפרברג (מקש קיצור 4)

תהליכי ייצור

תהליכי ייצור



תחנה 1 – נקודת קבלת ענבים :

ביקב נקלטים כ- 5500 טון ענבים .  בשנים האחרונות חלה עליה של כ- 30% בכמות הענבים הנקלטים ביקב כאשר השאיפה היא להגדיל את הכמות בעוד 35% עד לכמות של 8000 טון ענבים בשנים הבאות במקביל להתפתחות היקב.

כרמי היקב  פרוסים באזורי האיכות הטובים ביותר בארץ.  הדרומיים ביותר הם הכרמים במצפה רמון שבדרום ועד הצפוניים ביותר הנמצאים בגליל העליון . מרבית הכרמים ממוקמים בשפלת יהודה ,עמק איילון , הרי יהודה וכן בהרי השומרון ובגליל העליון והתחתון.

תחנה 2 – חוות מיכלים :

בחוות המיכלים מתבצעת כל עבודת הייצור של היקב . נפח האחסון הכולל של המיכלים הוא מעל 3.5 מיליון ליטר ,כל המיכלים מקוררים ורובם גם מבודדים.

הענבים המגיעים מאזורי הגידול השונים מנותבים למיכלים ייעודיים בנפחים שונים החל  מ- 6500 ועד ל - 50000  ליטר במטרה לבודד את הענבים מהכרמים לפי הזנים ועל פי האיכויות השונות.

ייצור יין אדום נעשה בתהליך השרייה של הקליפות עם הנוזל למשך מספר ימים ובסחרור של המיץ על גבי הקליפות . ביקב פיתחנו משטרים ייחודיים לסוגי האיכויות והזנים השונים .במסגרת זו חלה הקפדה גם  על עוצמת ההרטבה , תדירותה ואופייה לפי איכות וזן הענבים.

ביין לבן המצב שונה ,אנו מקפידים על ביצוע סחיטה עדינה של הענבים הלבנים ונמנעים מלהגיע ללחצים גבוהים במטרה לקבל מיץ לבן ואיכותי.

תחנה 3 – אולם החביות :

מהו הצורך בחביות עץ בייצור היין?

חביות מלוות את ייצור היין בעולם מקדמת דנא. המוטיבציה הראשונית הייתה ככל הנראה מציאת כלי אחסון ליין וכן אפשרות לשינוע יינות על גבי המים ממעלה הנהר למורדותיו. מאז ועד היום חביות עץ מהוות חלק מתהליך הייצור של יינות איכות. במהלך ההתבגרות של היין בחבית העץ היינות עוברים תהליכי התבגרות באינטראקציה שבין היין לחבית. כחלק מתהליכי ההתבגרות של היין בחבית העץ מתרחשים שני תהליכים מרכזיים: הראשון הוא השתנות היין מהיותו יין צעיר המתבטא בהיותו חד, עפיץ ובועט והפיכתו ליין שליו, שקט, רגוע, רך יותר ופחות מחוספס. תהליך זה מתרחש הודות לתהליכי חמצון איטיים ביותר ( מיקרואוקסידציה) המתרחשים בחבית. התהליך השני הוא תהליך של מיצוי טעמים וארומות מהחבית, הבנויה מעץ אלון, ליין.

מדוע יש צורך בחדר חביות?

כפי שציינו,  כדי שהיין יהיה רך, בעל גוף מלא ,מורכב ועוצמתי (מרכיבים חשובים ביין איכותי), הוא מחויב לעבור תהליכי התבגרות בחביות עץ אלון. התנאים בהם היין שוהה בחביות העץ מרכזיים להצלחת התהליך. טמפרטורה מבוקרת ולחות יחסית הם שני מרכיבים מהותיים במכלול התנאים האלו. מכאן נובע הצורך בחדר חביות, שבו מאפייני הטמפרטורה והלחות היחסית נמצאים תחת שליטה ובקרה קפדניות. למעשה, חדר חביות הוא מעין סימולציה למרתפים שבהם התבגרו יינות באופן טבעי היסטורי ורומנטי. מרתפים אלו שהיו מערות טבעיות או שנחפרו במעבה האדמה, התאפיינו בטמפרטורות נמוכות יחסית ובלחות גבוהה יחסית לאקלים שבחוץ.

חדר החביות מעניק ליקב טפרברג יכולת לייצר יינות איכות אדומים ולבנים, שיהיו איכותיים יותר ומורכבים יותר בפרופיל הארומות ובפרופיל הטעמים. בנוסף, אורך החיים של יין שעבר התבגרות בחבית עץ יהיה ארוך יותר מזה של יינות שהתבגרו רק במיכלי נירוסטה. כמו כן, שימוש בסוגים שונים של חביות (הנבדלים זה מזה במקור העץ - צרפתי ,אמריקאי או מזרח אירופאי, ביצרן, בעוצמת הקלייה של העץ ובפרופיל הקלייה) מאפשר מגוון רחב והתאמה נכונה של סוגי היינות לסוגי החביות המתאימים להם ביותר. ביקור ביקב אינו שלם ללא ביקור בחדר החביות.

חשוב לציין כי התבגרות היין בחביות עץ נועדה לחזק את העוצמות של היין, ולא כדי למצות יתר על המידה את הטעמים והארומות מהחביות על חשבון הפירותיות של היין עצמו. צריך להיות שילוב של הפרי ומרכיב עץ האלון, כשהדבר המהותי ביותר הוא שימור האיכויות של הפרי מכל זן ולכל יין ספציפי.

������ �� ������
 
 Powered By Art-Up LTD נגישות מפת אתר